Aquesta recepta és una variant reinventada a partir de la primera part (croquetes de porro i xampinyons). Vam provar algunes variacions i aquesta ens va agradar força.
Com les anteriors, la textura resulta suau i el sabor és una mescla entre el xampinyó i la beguda de soja, tot i que el comí li dóna un toc molt marcat.
Ingredients (2 persones):
- 1 porro petit
- 1 ceba petita
- 1 carbassó o albergínia petita
- 4 xampinyons
- 4 cullerades de farina
- 1/2 litre de beguda de soja
- 1 ou
- pa ratllat
- comí molt
Elaboració:
Piquem o tallem a trossets petits el porro, la ceba i el carbassó o albergínia, i ho tirem a la paella amb oli d'oliva. Ho potxem bé i després ho retirem i ho passem per la batedora fins a obtenir un puré.
A partir d'aquí el procés és igual que a les altres croquetes: tallem els xampinyons a cuadrats molt petits i els daurem a la paella. Llavors hi tirem la pasta feta amb les verdures i ho barregem bé sense retirar del foc.
Tot seguit hi afegim la farina barrejant-la bé amb la pasta i deixem que es dauri una mica. Comencem a afegir-hi la beguda de soja poc a poc mentre remenem perquè la pasta l'absorbeixi. Quan ja haguem afegit tota la beguda de soja podem especiar-la amb sal i pebre al gust, i una mica de comí (amb cura que té un sabor força intens) i seguim remenant uns deu minutets més fins a obtenir una bona consistència a la pasta.
Després hem de deixar refredar la massa unes hores i després ja podem fer les croquetes i arrebossar-les amb ou i pa ratllat. Recordeu fregir-les amb oli ben calent i escórrer-les bé perquè no quedin olioses.
Nota: Podeu jugar amb els ingredients de la base en funció del que disposeu, el porro, ceba, carbassó o albergínia. Es poden combinar al vostre gust, així que ja podeu anar provant!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada