diumenge, 1 de juliol del 2012

Croquetes vegetals (primera part)

Aquesta recepta la vam trobar a internet (desgraciadament no recordem l'origen), vam provar de seguir-la i ens va sortir a la primera. Són croquetes de porro i xampinyons, molt fàcils de fer i boníssimes.

La seva textura resulta molt suau, i el seu sabor és principalment mescla entre els xampinyons i la beguda de soja, amb el lleuger toc de la nou moscada.

Ingredients (2 persones):
  • 1 porro mitjà
  • 4 xampinyons
  • 4 cullerades de farina
  • 1/2 litre de beguda de soja
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • nou moscada

Elaboració:

Cobrim lleugerament el fons de la paella amb oli d'oliva i hi fem el porro picat. Quan el porro estigui fet el triturem amb la batedora per a obtenir una pasta espessa, com si fos un puré. 

Ara tallem els xampinyons a daus petits (els més ganduls podeu fer servir la picadora) i els posem a la paella, amb poc d'oli. Els saltegem fins que estiguin ben tovets i comencin a daurar-se, i llavors hi tirem la pasta de porro que hem triturat. Ho barregem bé amb una cullera de fusta mentre es va coent. 

Ara hi afegim la farina, que barrejarem amb la pasta, i deixem que es dauri una mica (amb dos o tres minuts amb el foc fort n'hi hauria d'haver prou). Llavors comencem a afegir-hi la beguda de soja, que haureu de triar bé ja que el seu sabor influirà molt en el gust final de les croquetes. Anem afegint-la poc a poc i seguim removent la mescla perquè la pasta la vagi absorbint.

Un cop la pasta s'hagi "begut" tota la beguda de soja seguirem removent uns deu minutets més perquè la pasta agafi consistència. Després ho especiem: sal i pebre al gust, i una mica de nou moscada (ullet amb la nou moscada que té un sabor molt característic i és fàcil passar-se de frenada), barregem bé i apaguem el foc.

S'ha de deixar que la pasta es refredi unes hores, i després podem fer les pilotilles, estirar-les amb forma de croqueta, i arrebossar-les de forma tradicional: ou i pa ratllat. Un cop fetes es poden congelar o fregir al moment, sempre amb oli ben calent i un cop daurades retirar-les i deixar-les escórrer bé.

Que aprofiti, que estan boníssimes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada