divendres, 2 de setembre del 2016

Llibrets d'albergínia y salmó

Aquesta recepta és 100% inventada per la millor cuinera del món (la mama, qui si no!). Davant d'un excés d'albergínies vam posar-nos a inventar i se'ns va ocórrer fer llibrets farcits de salmó i després arrebossar-los.

La barreja de sabors de l'albergínia i del salmó és sorprenent, i agradable malgrat que no us agradi gaire l'albergínia (com a mi). També allibera un regust salat degut al salmó i el formatge amb que estan farcits.

Ingredients:
  • 1 albergínia mitjana
  • 2 llesques de salmó fumat
  • 25g de formatge ratllat
  • 1 cullerada de farina
  • 1 raig de sifó
  • oli d'oliva

Elaboració:

Primer tallem l'albergínia en llesques finetes en sentit longitudinal (parlant clar, en llesques allargades), i les col·loquem de dues en dues. A continuació tallem el salmó fumat en tiretes de forma que càpiguen dins la llesca d'albergínia, ocupant més o menys la meitat de la longitud de la llesca. Només queda tirar-hi una mica de formatge ratllat per sobre del salmó i tancar el llibret amb la llesca corresponent d'albergínia.

Ara fem la massa per arrebossar-les, fent servir farina i un raig de sifó. Ho posem en un bol i ho barregem bé amb l'ajuda d'una cullera fins que ens quedi una pasta més aviat líquida. Ara ja podem sucar els llibrets en la massa per arrebossar-los.

En una paella amb un dit llarg d'oli d'oliva (també es poden fer a la fregidora, però no en cabran més de dos o tres a l'hora) fregim els llibrets, com qualsevol altre arrebossat. Els fregim fins que quedin ben daurats i després els deixem escórrer en un plat amb paper de cuina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada